Bang & Olufsen

Een kleine eeuw geleden is Bang & Olufsen opgericht in Denemarken. 17 november om precies te zijn. Dat jaar startten twee jonge Deense studenten een nieuwe onderneming onder hun eigen namen. In de tussentijd is het merk wereldwijd bekend. De status van kwalitatief goede producten valt niet meer onder stoelen of banken te steken. En daarom zijn wij ook trots dat wij een dealer van Bang & Olufsen mogen zijn. Een prachtig merk, met een rijke geschiedenis.

 

Oprichting Bang & Olufsen

Draai de klok even terug naar 1925. Twee jonge elektrotechnisch geschoolde ingenieurs startte hier een nieuwe onderneming in Struer. Een klein pittoresk plaatsje in het prachtige Deense landschap. Waar de naam Bang & Olufsen vandaan komt? Dat zijn de namen van de toenmalig studenten. Peter Bang. En Svend Olufsen. Deze namen vormen nog steeds de basis voor het inmiddels (internationale) B&O concern.

Op dit moment is Bang & Olufsen wereldwijd marktleider. Dit hebben zij met name bereikt door de focus louter op excellente kwaliteit te leggen. Zowel van beeld, geluid áls home entertainment. De jonge studenten raakten namelijk gefascineerd door de (toen nieuwe) technologie zoals radio, telefonie en telegrafie. Deze technologieën stonden toen nog in de kinderschoenen. Uiteindelijk heeft B&O er mede voor gezorgd dat de technologie van beeld en geluid tot op de dag van vandaag steeds in ontwikkeling is.

 

B&O legt de lat hoog

Vanaf de oprichting van het Deense concern is de lat enorm hoog gelegd. Niet alleen van geluidsapparatuur en beeld. Maar ook op het gebied van design was het bedrijf een voorloper op de rest. Dit konden zij bereiken door samen te werken met Deense topdesigners. Jacob Jensen en David Lewis waren tussen 1965 en 1991 verantwoordelijk voor het uiterlijk van de diverse producten.

Het innoveren en excelleren op gebied van beeld, geluid, home entertainment en design typeren dan ook de bedrijfsstrategie van Bang & Olufsen. Deze pijlers hebben aan het gigantische succes van het bedrijf bijgedragen. Inmiddels heeft het concern een dealernetwerk in méér dan 100 landen. En heeft het bedrijf onder anderen een Bang & Olufsen tv, Bang & Olufsen speakers, Bang & Olufsen headphones, Bang & Olufsen telefoon én Bang & Olufsen second life producten op de markt gebracht.

 

Over Bang & Olufsen Rivierenland

Sinds 1998 is Bang & Olufsen Rivierenland open. Erik van Aartrijk raakte namelijk vanaf het eerste moment geïnspireerd door de technologie die Bang & Olufsen te bieden heeft. Als mens én vakman. Uiteindelijk vormde dit dan ook de basis om het naast zijn passie, ook uit te breiden naar de broodwinning. Bij ons bent u dus aan het juiste adres voor alle Bang & Olufsen producten mét een (passievol) advies op maat.

Door de jaren heen hebben wij de complete range van BeoSound, BeoVision, BeoPlay en BeoLab door en door leren kennen. En deze kennis demonstreren wij graag aan u in onze showroom. Ervaar zelf hoe hoog B&O de lat legt onder het genot van een heerlijke espresso of cappuccino. Een ongekende sensatie voor oog en oor. En fantastische beeld- en geluidskwaliteit.

Bezoek de showroom

Doordat de technische ontwikkelingen in de 21e eeuw ongekend snel gaan, komen er ieder jaar weer nieuwe mogelijkheden en oplossingen bij. Alles om ultiem kijkplezier, luisterplezier én leefplezier te evenaren. En daarmee is Bang & Olufsen al vanaf het begin trendsetter in de state-of-the-art technologie.

Natuurlijk kunnen wij nog urenlang vertellen over het prachtige merk Bang & Olufsen. Maar een paar seconden in de showroom overtreffen dit. Ervaar haarscherp beeld. Glashelder geluid. Gekoppeld aan de schitterende vormgevingen van B&O. Kom langs in onze showroom om dit te ervaren. Of maak een afspraak. Wij kunnen niet wachten om kennis te maken.

Nieuws

Welkom bij Bang & Olufsen Rivierenland

Beo Erik Gorinchem winkelEen geheel vernieuwde showroom en website om u de producten en oplossingen van B&O nog beter te laten ervaren. U bent van harte welkom op de Newtonweg 18 te Gorinchem, in Het Open Huis Designcenter.
Erik van Aartrijk, Senior adviseur B&O